Kínai csalamádé
- 1 közepes káposzta
- 1 sárgarépa
- 2 szál zeller
- 1 kígyóuborka
- 1 petrezselyemgyökér
- 3 piros kaliforniai paprika
- 1 kanál egész fekete bors
- 1 teáskanál nátrium-glutamát
- 2 teáskanál só
- 1 kanál száraz fehérbor
- 3 szelet friss gyömbér
Mosd meg a zöldéget, vágd tetszés szerinti méret? darabokra. Forralj fel két liter vizet, szórd bele a f?szereketés a fehérbort, majd hagyd kih?lni. A feldarabolt zöldéget helyezd bef?ttesüvegbe, öntsd rá a kih?lt lét, majd zárd le. Nyáron a konyhán egyetlen nap alatt „elkészül”, télen várj fogyasztás el?tt 2-3 napot. H?t?ben két-három hétig eláll.